Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Friday, March 29, 2013

Lipas mampu hidup tanpa kepala

Otak lipas terletak di dalam badannya. Jika sesekor lipas terputus kepalanya, ia masih mampu hidup lebih dari sembilan hari. Kematiannya pula bukanlah disebabkan tidak mampu berfikir, tetapi disebabkan kehilangan daya untuk makan.

lipas

Ini telur ayah

Agak-agaknya salahkah jawapan budak ini? Jika ayah membela ayam dan ayam tersebut bertelur, bererti itu telur ayah. Mungkin inilah yang ingin dimaksudkan oleh budak tersebut dan bukannya telur lain.

gambar lawak

Penumpang terlebih muatan

Kasihan dengan penumpang ini tidak mendapat tempat duduk yang selesa di dalam flight kelas ekonomi. Rasa-rasanya untuk memakai tali pinggang keselamatan pun tidak muat.

Kelihatan seperti masih ada tempat kosong di dalam pesawat tersebut. Apalah salahnya jika diberikan dua tempat duduk kepada lelaki tersebut supaya dia lebih selesa.

Penumpang terlebih muatan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...