Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Saturday, April 27, 2013

Ayah sembunyi mayat anak dalam beg bawa naik bas awam

Seorang ayah tertangkap setelah cuba menyeludup mayat anaknya yang berusia dua tahun ke dalam bas dengan diletakkan di dalam beg. Kanak-kanak tersebut disahkan mati akibat jangkitan tangan, kaki, dan mulut.

mayat dalam beg

Yang Cheng, 35, bersama isterinya Lin Sun menuntut mayat Li di Hospital Hefei yang terletak di wilayah Anhui sebelum dimasukkan ke dalam beg.

Mereka kemudiannya pergi ke stesen bas berdekatan untuk manaiki kenderaan pulang ke kampung halaman di Quqiu.

mayat dalam beg

Namun rahsia tersebut terbongkar apabila seorang kakitangan meletakkan beg tersebut di mesin pengimbas keselamatan dan menemui terdapat kanak-kanak berada di dalamnya.

mayat dalam beg

Pihak polis dipanggil dan Yang terpaksa disiasat. Dia memberitahu bahawa dia terpaksa berbuat sebegitu kerana begitu terdesak dan tidak mampu menggunakan perkhidmatan kereta mayat. Lelaki tersebut kemudiannya dilepaskan tanpa sebarang tindakan dan menyewa teksi untuk meneruskan perjalanan ke rumahnya.

mayat dalam beg

"Kami tidak kaya dan pengurusan jenazah mengenakan bayaran yang mahal. Ianya dilakukan dengan sempurna dan penumpang lain tidak akan tahu apa-apa jika kakitangan syarikat bas tidak membuat kecoh," kata Yang.

mayat dalam beg

Jurucakap polis berkata, "Ianya amat dilarang untuk membawa mayat menaiki kenderaan awam, terutamanya dengan cara yang menjatuhkan maruah. Ianya menjadi tradisi untuk membawa pulang mayat ke rumah, tetapi bukanlah bermakna ianya boleh disumbatkan ke dalam beg."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...