Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Wednesday, March 20, 2013

Terima kasih Power Rangers

Di alam fantasi, Power Rangers amat dikenali sebagai pahlawan yang mampu menewaskan raksasa demi menjaga keamanan manusia. Namun di alam realiti, sama ada sedar atau tidak, musuh sebenar manusia bukanlah raksasa tetapi adalah sampah. Dalam sehari sahaja bertan-tan sampah yang dihasilkan. Jika tiada sesiapa yang mengambil tindakan, sudah pastilah pelbagai penyakit menular. Mungkin disebabkan itulah Power Rangers ini sanggup melakukan tugas pembersihan demi menjaga keselamatan penduduk bumi.

Terima kasih Power Rangers

Wanita korek biji mata wanita lain ketika bergaduh

Seorang wanita dari Austin ditahan pada Sabtu lalu selepas dilaporkan telah mengorek biji mata seorang wanita lain dengan menggunakan jarinya. Talicia Morrison, 20, didakwa melakukan serangan agresif dengan menggunakan senjata berbahaya.

Morrison memberitahu polis bahawa dalam insiden tersebut, dia telah bergaduh dengan seorang wanita lain sebelum mencungkil biji matanya sehingga terkeluar dengan menggunakan jarinya. Sepasang jari Morrison turut patah akibat pergaduhan tersebut. Sehingga Selasa, dia masih di dalam tahanan polis dan boleh diikat jamin dengan $70,000.

Talicia Morrison

Anak lagenda Crocodile Hunter yang semakin menawan

Bindi Irwin merupakan anak kepada Steve Irwin atau lebih dikenali sebagai lagenda 'Crocodile Hunter' yang meninggal dunia pada tahun 2006. Kini usia Bindi telah mencecah 14 tahun dan mengikut jejak langkah ayahnya sebagai seorang selebriti.

Anak lagenda Crocodile Hunter
Anak lagenda Crocodile Hunter
lagenda Crocodile Hunter
Gambar kenangan keluarga Crocodile Hunter

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...