Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Thursday, March 28, 2013

Ibu yang cuai

Dalam satu insiden, beberapa ekor anak itik mengekori ibu mereka dan bergerak bersama supaya tidak ada yang tertinggal. Malangnya ibu itik tersebut telah tersalah memilih laluan dan habis kesemua anak-anaknya terjatuh ke dalam lubang penutup longkang.

Telatah anjing bersama anak-anak itik

Biasanya kita melihat anak-anak itik mengekori ibunya berjalan dalam satu barisan. Namun gambar ini agak berbeza dimana beberapa ekor anak itik mengekori seekor anjing seakan anjing tersebut adalah ibu mereka. Walaupun berlainan spesis, keakraban mereka bagaikan keluarga sendiri.

Telatah anjing bersama anak-anak itik
Telatah anjing bersama anak-anak itik

Kamera yang diperbuat daripada haiwan

Dua orang jurugambar dari Switzerland, Taiyo Onorato dan Nico Krebs telah bekerjasama bagi menghaasilkan kamera yang diperbuat daripada haiwan. Ianya termasuklah kamera Armadilo dan kamera kura-kura  seperti yang terdapat di dalam gambar ini.

Kamera yang diperbuat daripada haiwan
Kamera yang diperbuat daripada haiwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...