Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Friday, March 15, 2013

2 bulan selepas 14 tahun dipenjara, baru disahkan tidak bersalah

Johnny Williams dari Oakland, bebas dari tuduhan memperkosa gadis berusia 9 tahun hanya dua bulan selepas tamat menjalani hukuman penjara selama 14 tahun.

Mahkamah Tinggi Daerah Alameda menarik balik tuduhan tersebut selepas Universiti Santa Clara membuat penyelidikan bahawa DNA yang terdapat pada pakaian mangsa bukan milik Williams.

Selain ditarik balik dari senarai pesalah seks, Williams mungkin akan menerima pampasan sebanyak $500,000 kerana menjalani hukuman atas kesalahan yang tidak dilakukan.

Johnny Williams

Kek kreatif seakan mesin jahit

Satu lagi rekabentuk kek yang kreatif. Amat jarang untuk dilihat dimana rekaan kek ini berasaskan rekaan mesin jahit berjenama. Kesemuanya kelihatan seperti mesin jahit sebenar. Mungkin ianya sesuai untuk sambutan hari lahir seorang pereka fesyen atau sebagai kek sambutan sempena ulang tahun sesebuah kedai menjahit.

kek mesin jahit
kek mesin jahit
kek mesin jahit
kek mesin jahit
kek mesin jahit
kek mesin jahit
kek mesin jahit

Wanita terjun bunuh diri bersama bayi

Seorang wanita dengan bayi dalam pelukannya membuat terjunan maut dari tingkat lapan sebuah bangunan pangsapuri yang terletak di New York.

Wanita terjun bunuh diri bersama bayi

Mujurlah bayi yang berusia 10 bulan tersebut terselamat walaupun berada dalam keadaan kritikal namun kini sudah semakin stabil di hospital Harlem.

Jurucakap polis New York mengesahkan wanita tersebut telah meninggalkan nota membunuh diri. Para saksi yang melihat kejadian terkejut apabila melihat ibu yang berusia 45 tahun itu terjun pada petang Rabu lalu.

"Saya berharap tidak menyaksikannya. Ianya detik cemas dan mengerikan. Bayi malang tersebut bingkas bangun dari dada ibunya dengan muka memandang ke bawah dan menangis. Ibu saya cuba mengambil bayi tersebut namun para penyiasat telah berada di situ." kata Steven Dominguez.

Wanita terjun bunuh diri bersama bayi

Sebelum kejadian, jiran berdekatan mengatakan terdengar jeritan yang berlaku di rumah wanita tersebut. Dia dikatakan benar-benar marah dengan seorang lelaki.

"Saya pulang ke rumah dan terdengar suatu pertengkaran. Tiba-tiba ianya berhenti lalu saya terdengar jeritan serta tangisan bayi. Dia hanya mengulangi kenapa kamu tidak mengangkat telefon? Kenapa kamu memberi tekanan kepada saya? Kenapa? Kenapa?" kata Johnson.

Polis masih tidak mendedahkan nama mangsa, namun berdasarkan jiran tetangga, mangsa dikatakan seorang peguam dan telah berkahwin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...