Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Monday, March 11, 2013

Kek ramen yang kreatif

Sukar dipercayai bahawa Ramen (makanan tradisional masyarakat Jepun) yang dilihat ini sebenarnya adalah sebiji kek. Mi yang kelihatan sebenarnya adalah ais krim, kuah yang pekat ini pula sebenarnya adalah teh jeli, manakala rebung tersebut merupakan buah epal, dan daging yang diletakkan di atas diperbuat daripada jeli raspberi. Setelah kek ini dipotong, barulah kita tahu bentuk sebenarnya.

Kek ramen yang kreatif
Kek ramen yang kreatif
Kek ramen yang kreatif
Kek ramen yang kreatif

Cara doktor gigi menceriakan pesakit

Ramai yang takut untuk berjumpa dengan doktor gigi kerana perkakasan yang digunakan di klinik pergigian kelihatan tidak ubah seperti di bilik pembedahan. Tidak hairanlah jika ramai yang terketar walaupun belum sempat untuk duduk di atas kerusi yang disediakan.

Ada juga pesakit yang trauma terasa seperti bakal dijadikan bahan eksperimen. Tambahan pula, doktor dan jururawat di situ kelihatan garang walaupun mereka sedang memakai topeng penutup muka. Semuanya disebabkan perasaan kita sendiri dan sebenarnya tiada apa yang perlu ditakutkan.

Mungkin langkah-langkah yang diambil oleh doktor di dalam gambar ini sedikit sebanyak dapat menceriakan pesakit. Agak mencuit hati. Jangan pula ada pesakit yang tertelan gigi sendiri ketika diberi rawatan.

Cara doktor gigi menceriakan pesakit

Lelaki rancang terbang merentasi Atlantik dengan menggunakan belon

Seorang juruterbang, Jonathan Trappe mengambil keputusan untuk terbang merentasi Atlantik dengan menggunakan bot penyelamat yang digantung pada 365 belon gas helium ketika musim panas nanti.

Lelaki rancang terbang merentasi Atlantik dengan menggunakan belon

Jonathan, 38, akan terapung di udara dengan ketinggian kira-kira bangunan sepuluh tingkat hinggalah mencecah 25,000 kaki. Ianya diinspirasikan seperti mana yang dilakukan oleh Carl Fredricksen dari filem animasi Pixar, Up.

Lelaki rancang terbang merentasi Atlantik dengan menggunakan belon

Jonathan berkata, bot keselamatan ini akan terbang dari Maine, Amerika Syarikat, ke Paris, "Saya memerlukan sesuatu yang terapung dan mampu menyelamatkan nyawa, jadi saya akan mengikut laluan laut."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...