Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Wednesday, March 13, 2013

Telatah comel panda bekerjasama

Bukan manusia sahaja yang pandai bekerjasama, haiwan lain juga mampu melakukan perkara yang sama. Antara haiwan tersebut ialah panda. Siapa sangka haiwan yang kelihatan comel dan pendiam ini sebenarnya hidup saling membantu. Telatah mereka amat mengangumkan malah ianya sukar diduga. Seperti mana kata-kata Wonderpets, "Apa yang penting? Kerjasama!"

Telatah comel panda bekerjasama
Telatah comel panda bekerjasama
Telatah comel panda bekerjasama
Telatah comel panda bekerjasama
Telatah comel panda bekerjasama

Video: Binatang buat kacau tengah padang

Sebuah perlawanan bola sepak di Switzerland mengalami gangguan setelah seekor haiwan bergigi tajam menceroboh masuk dan berlegar-legar di tengah padang.

Binatang buat kacau tengah padang

Haiwan seakan cerpelai tersebut dikenali sebagai marten telah berlegar-legar di tengah padang selama beberapa minit ketika perlawanan antara Thun menentang FC Zurich yang berlangsung pada Ahad lalu.

Binatang buat kacau tengah padang

Para pemain dan pengurusan perlawanan cuba menangkap haiwan tersebut yang kemudiannya ia lari meninggalkan padang. Perlawanan diteruskan namun tidak lama kemudian haiwan tersebut muncul semula.

Binatang buat kacau tengah padang

Akhirnya haiwan ini berjaya ditangkap oleh pertahanan Zurich, Loris Benito dan dia mengalami sedikit kecederaan setelah jarinya digigit ketika cuba untuk membawa haiwan itu keluar. Penjaga gol pasukannya, Davide Da Costa yang telah tersedia memakai sarung tangan datang memberi bantuan untuk mengalihkan marten tersebut.

Keputusan perlawanan, Zurich menang 4-0.

Sanggup jual dua anak untuk ikat jamin teman lelaki

Seorang wanita dari Sallisaw, Oklahoma telah di tahan di Penjara Wilayah Sequoyah kerana cuba untuk menjual anaknya sendiri kepada seorang wanita dari Fort Smith, Arkansas. Misty Nicole Vanhorn, 22, dilaporkan telah menjual anaknya yang berusia 2 tahun dan 10 bulan pada harga $1,000 untuk setiap seorang atau $4,000 untuk kedua-dua mereka.

Sanggup jual dua anak untuk ikat jamin teman lelaki

Vanhorn bertindak sedemikian kerana memerlukan wang untuk mengikat jamin teman lelakinya yang kini sedang dipenjarakan.  Mengikut laporan polis, Vanhorn menggunakan laman sosial Facebook sebagai perantara untuk menghubungi wanita dari Fort Smith, Arkansas tersebut.

Mesej yang dihantar oleh Vanhorn berbunyi, "Sila datang ke Sallisaw. Hanya 30 minit perjalanan dan saya akan memberikan segala barang-barangnya. Kamu boleh memperolehinya selama-lamanya untuk $1,000." Anak-anaknya kini dibawah pengawasan pusat jagaan negeri.

Detik cemas diculik lelaki sakit mental

PUTIAN, China - Seorang pemuda yang mempunyai masalah mental dan bersenjatakan dua bilah pisau menculik seorang jurujual wanita di sebuah pasar raya di sini, petang kelmarin, lapor akhbar Shanghai Daily semalam.

Detik cemas diculik lelaki sakit mental

Kejadian yang berlaku pada pukul 5 petang waktu tempatan itu kemudian menjadikan wanita tersebut sebagai tebusannya.

Detik cemas diculik lelaki sakit mental

Beberapa anggota polis dan perunding yang tiba cuba untuk menenangkan lelaki tersebut. Namun, pemuda berkenaan mengacukan pisau di leher wanita itu.

Detik cemas diculik lelaki sakit mental

Ibu dan isteri pemuda itu bergegas ke tempat kejadian dan berjaya memujuknya memberi air minuman kepada tebusannya. Penculik itu kemudian bertindak membuang pisau dan melepaskan wanita yang menjadi tebusannya.

Detik cemas diculik lelaki sakit mental

"Kakak pemuda itu memberitahu saya bahawa dia mempunyai sedikit masalah mental," kata seorang penduduk kampung yang dikenali sebagai Liu. Penculik tersebut telah ditangkap oleh polis untuk siasatan lanjut. 

Detik cemas diculik lelaki sakit mental
Detik cemas diculik lelaki sakit mental

sumber- Agensi

Terpancing diri sendiri

Steve Redhead, 51, keluar memancing bersama rakannya dan berharap dapat menaikkan beberapa ekor ikan kap. Malangnya dia terpancing dirinya sendiri.

Terpancing diri sendiri

Steve menghayunkan batang jorannya beberapa kali sebelum ladung yang pemberat diletakkan pada mata kailnya berada setinggi 50 kaki di udara lalu menghentam mukanya.

Steve merebahkan lututnya dan hanya sangkakan objek tersebut sekadar mencederakannya. Sehinggalah dia diberitahu oleh rakan memancingnya, Matt Barnes bahawa terdapat mata kail yang tersangkut pada pipi kanannya.

Terpancing diri sendiri

Ambulans terpaksa dipanggil dan Steve, dari Weymouth, Dorset, terpaksa dikejarkan ke hospital dengan pemberat 50 gram yang perlu dibuang. Mujurlah pemberat tersebut tidak mematahkan tulang atau rahang Steve.

Steve amat beruntung kerana masih hidup. Dia memberitahu bahawa kejadian sebegini mungkin boleh meragut nyawanya sama ada mengenai mata, leher, atau masuk ke dalam mulutnya sendiri.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...