Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Monday, March 25, 2013

Singa melepak di tengah jalan

Di Malaysia, jika anda memasuki kawasan pedalaman atau perkampungan, mungkin anda kerap terjumpa sekawan lembu yang melepak di jalan-jalan utama. Tetapi jika anda melalui kawasan pedalaman di Afrika, terpaksalah anda membiasakan diri menjumpai haiwan-haiwan yang tidak dijangka sedang bersantai di laluan anda.

Singa melepak di tengah jalan

Ibu mencincang kek hari jadi

Melihat dari gayanya, sudah pasti si ibu ini bekerja sebagai pemotong daging yang berpengalaman di pasar yang berdekatan. Pisau tersebut pula mungkin tidak disediakan oleh pihak restoran tetapi dibawa sendiri olehnya. Agak menakutkan apabila melihat kek tersebut seakan bukan dipotong, tetapi dicincang seperti cebisan daging.

Ibu mencincang kek hari jadi

Budak mati ditimpa papan tanda di lapangan terbang

Luke Bresette, 10, meninggal dunia setelah papan tanda di Lapangan Terbang Antarabangsa Birmingham-Shuttlesworth terjatuh ke atasnya. Ibu serta adik-beradiknya turut terlibat dalam insiden tersebut dan mereka telah mengalami kecederaan. Dikatakan keluarga ini baru sahaja pulang dari percutian keluarga..

Heather Bresette, ibu kepada kanak-kanak tersebut mengalami kecederaan serius dan dimasukkan ke Hospital UAB. Heather bersama empat orang anaknya terperangkap di bawah papan tanda itu setelah ianya terjatuh ke atas mereka kira-kira pada pukul 1.30 pm di terminal yang baru diubahsuai. Kesemua anaknya dikejarkan ke hospital kanak-kanak Alabama. Walau bagaimanapun, ayah kepada keluarga ini tidak mengalami sebarang kecederaan.

Budak mati ditimpa papan tanda di lapangan terbang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...