Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Friday, March 22, 2013

Realiti kehidupan lelaki di Kenya

Gambar lelaki dari Isiolo, Utara Kenya ini pasti mengejutkan anda. Apa yang sedang dilakukannya ialah membasuh kondom yang telah digunakan lalu dijemur sehingga kering. Lelaki tersebut mengatakan harga kondom agak mahal dan tidak berbaloi jika hanya digunakan sekali. Lelaki lain yang tinggal di kampung yang sama pula mengatakan jika tiada kondom, mereka akan mencari alternatif lain dengan menggunakan beg plastik ataupun kain buruk.

basuh kondom

Teman memandu di Dubai

Jika seekor anjing menjengahkan kepalanya dari tingkap kenderaan lalu menyalak kepada anda, ianya adalah perkara biasa. Cuba anda bayangkan bagaimana jika seekor harimau yang menjengahkan kepalanya dari tingkap kenderaan tersebut lalu mengaum kepada anda.

Perkara ini tidak mustahil di Dubai kerana orang kaya di sana lebih gemar memelihara haiwan yang mampu membuatkan mereka berasa gah dengan kemewahan yang dimiliki.

harimau

Sami shaolin di masa lapang

Mengikut fakta, seorang sami diharamkan untuk memakan daging mahupun meminum arak. Namun sami juga merupakan manusia biasa yang mempunyai nafsu dan juga perasaan. Mungkin sami ini bukanlah terpilih menjadi sami atas kerelaan hati tetapi dipaksa oleh keluarga.

sami

Video: Singa laut menyeberangi jalan

BALNEARIO CAMBORIU, Brazil - Seekor singa laut berjalan di atas lintasan untuk pejalan kaki di sebatang jalan raya di sini pada Sabtu lalu.

Singa laut menyeberangi jalan

Orang ramai yang menyaksikan kejadian tersebut terkejut apabila mereka melihat haiwan itu menyeberangi jalan.

Singa laut sepanjang tiga meter itu keluar dari laut dekat bandar ini.

Singa laut menyeberangi jalan

Beberapa buah kereta dan sejumlah orang ramai berhenti bagi memberi laluan kepada haiwan tersebut menyeberangi jalan.

Anggota-anggota polis dan ahli bomba mencurahkan air ke arah haiwan itu bagi mengelakkan badannya menjadi kering.

Bagaimanapun, haiwan tersebut kembali semula ke laut selepas satu jam 30 minit ia berada di daratan. 

sumber- Agensi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...