Monday, July 23, 2012

10 gambar hantu sebenar yang terkenal di Malaysia

1. Hantu Budak Cina Tol Plaza

 Hantu Budak Cina Tol Plaza
Ini ialah gambar yang diimbas dari sebuah akhbar cina tempatan sekitar tahun 2007/2008. Tidak pasti sama ada akhbar ini menyedari tetang imej kanak-kanak yang berbaju biru dan berseluar putih di bahagian atas papan hijau di sebelah kanan gambar. Gambar hantu budak cina ini dikatakan ditangkap selepas sebuah kemalangan bas sekolah di sebuah plaza tol yang meragut nyawa pemandunya.

2. Hantu Kereta Remuk

gambar hantu dalam kereta kemalangan
Gambar hantu bertudung ini dikatakan diambil secara tidak sengaja oleh rakan pemandu kereta kemalangan yang singgah untuk melihat keretanya. Pemandu telah dihantar ke hospital dan tiada orang di dalam kereta, tetapi ketika rakan tadi melihat gambar, terlihat jelmaan perempuan bertudung dalam kereta tersebut. Kejadian dikatakan berlaku di Lebuhraya AMJ Melaka.

3. Batu Nisan Mejenguk Di Tingkap

gambar hantu batu nisan
Gambar asal dipaparkan di ondscene.my, perhatikan jelmaan batu nisan di tingkap. Gambar ini dikatakan diambil di tempat seram terkenal, Highland Towers.

4. Tiga Lembaga Di Lokasi Kawasan Kemalangan

gambar hantu tiga beradik
Gambar hantu 3 beradik ini menjadi terkenal kerana disiarkan di akhbar Kosmo. Terdapat imej 3 makhluk dalam gambar yang dirakam oleh pekerja trak tunda di kawasan kemalangan yang melibatkan sebuah kereta BMW di Jalan Kuantan-Gambang pada 17 Jun tahun lepas. Bagaimanapun keempat-empat mangsa kemalangan hanya cedera ringan walaupun kereta itu remuk dan melekat pada sebatang pokok.

5. Jelmaan Di Balai Polis Tinggal

gambar hantu di balai polis
Gambar ini dirakamkan di sebuah balai polis tinggal di sekitar lebuhraya Karak oleh kumpulan penyiasat paranormal tempatan. Tidak ada maklumat lanjut berkenaan gambar hantu ini.

6. Lembaga Putih Memegang Batu Nisan

gambar hantu lembaga putih
Imej ini sememangnya terkenal sejak zaman awal Internet Malaysia sekitar tahun 1997. Dikatakan gambar hantu ini diambil oleh seorang pelajar UiTM Lendu, Melaka, menggunakan kamera berfilem. Lembaga misteri ini muncul di bahagian tepi, sebenarnya pelajar ini bersama kawan-kawannya ingin mengambil gambar rakan yang berdiri di tepi bahu jalan, pada waktu lewat petang selepas pulang dari bersiar-siar di bandar Melaka.

7. Pocong Di Kawasan Kilang

gambar hantu pocong
Gambar ini dikatakan diambil di kawasan tempat letak kereta di sebuah kilang oleh pengawal keselamatan sekitar lewat malam. Dia pada mulanya mendengar bunyi dentuman, lantas pergi ke kawasan tersebut, dan sempat merakamkan apa yang dilihatnya menggunakan kamera telefon bimbit.

8. Imej Ketiga Yang Sepatutnya Tiada

gambar hantu misteri
Gambar ini juga terkenal kerana di siarkan di akhbar Kosmo. Terdapat imej ketiga di bahagian kanan gambar yang sepatutnya tidak wujud.

9. Jelmaan Wanita India Dalam Cermin

gambar hantu wanita India
Gambar ini dikatakan diambil di sebuah bilik oleh seorang penyewa secara tidak sengaja dalam sebuah resort di Pahang, dan disiarkan di akhbar tempatan. Mengikut cerita, terdapat seorang wanita India yang pernah mati dibunuh di bilik yang sama sekitar 90′an. Betul atau tidak, Wallahu’alam.

10. Wanita Kebaya Merah

gambar hantu kebaya merah
Cerita berkenaan wanita kebaya merah ini memang popular di kawasan utara dan dikatakan telah menyebabkan berlaku beberapa tragedi kemalangan. Gambar ini juga disiarkan di akhbar Kosmo. Jelmaan itu muncul dalam gambar yang diambil oleh seorang lelaki untuk memotret isterinya di sebuah stesen minyak di bahagian Utara Semenanjung.

sumber- Amazingnara

13 comments:

 1. Replies
  1. kurang pasti sbb smua ni mulut ke mulut...

   Delete
 2. Replies
  1. dunia ni banyak misteri.. seram kan??

   Delete
 3. wow,, bagus ni. menakutkan untuk anak2 kecil hahahahaha

  ReplyDelete
  Replies
  1. orang dewasa pun terkencing kalau tengok hantu betul..

   Delete
 4. foto extra tangan melambai2..yang tu aku ada simpan..nak tengok??seram derr..

  ReplyDelete
 5. menarik sekali......http://arilimpian.blogspot.com/

  ReplyDelete
 6. Csra nk tngk hntu.
  1. Rehatkan diri,biar bdn dlm keadaan lemah.
  2. Selawat 3x
  3. Baca surah al fatihah 7x kali brturut2.
  4.angkat tngn anda dan halakan jari pada 1 arah.
  5. Brjalan pada arah yg ditunjuk.
  6.buka mata anda.

  jgn lupa ttupkn mata anda sbelum memulakannya.

  ReplyDelete
 7. seram gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...