Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Tuesday, June 18, 2013

Kereta polis untuk disewa

Tiada sesiapa yang memerlukan sistem keselamatan rumah yang canggih apabila terdapat kereta polis yang diletakkan di luar rumah mereka. Idea menyewakan kereta polis palsu ini dicetuskan oleh seorang usahawan Switzerland, Andras Birrer dimana ianya dikhususkan untuk mereka yang sedang bercuti dan meninggalkan rumah mereka dalam jangka masa yang panjang.

Ianya bermula sebagai sebuah iklan gimik dari sebuah akhbar tempatan dimana terletaknya kampung halaman Andras Birrer sendiri iaitu Sursee, berdekatan Lucerne. Pemilik firma kereta sewa tempatan, Birrer mempunyai idea bernas dengan mengecat Hyundai i40 kepada warna kereta polis Switzerland, malah ianya turut dilengkapi dengan lampu amaran dan mengiklankan ia sebagai cara efektif bagi menangani masalah pecah rumah. Antara yang tertulis dalam iklan tersebut ialah, "Tidak mahu rumah anda dipecah masuk? Anda ingin menjalani percutian tidak lama lagi? Sewalah kereta polis kami, kami akan membiarkan ia di luar rumah anda sepanjang masa." Ianya agak mengejutkan namun orang ramai amat tertarik dengan perkhidmatan luar biasa tersebut. Andras memiliki beberapa biji replika kereta polis dan setiap satunya disewakan pada harga 250 francs seminggu.

kereta polis untuk di sewa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...