Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Sunday, January 13, 2013

12 rekaan rumah burung yang unik dan kreatif

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Sekali imbas, kelihatan seperti CCTV sebenar, namun siapa sangka ianya hanyalah sebuah rumah burung. Model rumah burung Big Brother Birdhouse ini benar-benar kreatif. Selain berfungsi sebagai kediaman burung-burung, ianya mungkin mampu menakutkan pencuri yang cuba memecah masuk ke rumah pemiliknya.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rumah burung ini mungkin lebih sesuai dipanggil hotel atau apartment burung-burung kerana ianya mempunyai struktur yang luas dan agak besar. Rumah burung yang istimewa ini terletak di Mussolini's Palazzo della Civiltà Italiana di King's Wood, Kent, England.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Idea kreatif rumah burung yang diperbuat dari tong cat terbuang. Setiap bahagian tong tersebut diguna pakai dan diwarnakan dengan cantik. Beberapa perhiasan dilekatkan agar ianya kelihatan lebih menarik. Rumah burung ini dijual dengan harga sekitar $24.99.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rekaan rumah burung ini adalah berasaskan Tiang Totem (tiang yang dihasilkan oleh beberapa suku peribumi dan sesetengah daripadanya percaya tiang ini mempunyai semangat tertentu). Ianya terletak di Victoria, BC, Canada.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Caravan Birdhouse, Sebuah rumah burung yang dihasilkan berdasarkan rumah triler (rumah yang dibawa berpindah randah dengan menggunakan kenderaan) yang bersaiz kecil.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Thebird box direka dengan empat saiz lubang yang berbeza dan boleh diubah mengikut kesesuaian saiz burung. Rekaan yang bergaya ini turut dilengkapi tangga di dalamnya bagi membolehkan anak-anak burung yang bersedia untuk terbang memanjat keluar dari lubang yang disediakan.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Ceramic Cupcake Birdhouse adalah rekaan rumah burung berbentuk cupcake dan diperbuat daripada seramik. Ianya kelihatan menyelerakan walaupun sebenarnya tidak boleh dimakan. Bumbung rumah burung ini dibentuk seakan krim vanila, coklat, dan strawberi

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rekaan ini seakan struktur rumah mewah dua tingkat. Namun ianya lebih kelihatan seperti rumah patung mainan. Mungkin ianya agak sesuai dijadikan perhiasan di laman rumah selain menjadikan ia sebagai kediaman burung-burung.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rumah burung yang menceriakan dari seramik hasil rekaan warga Itali, Alberto Caramello. Hadiah yang sesuai untuk kanak-kanak yang semakin meningkat dewasa.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Birdhouse Creative Vlaemsch merupakan rumah burung yang direka seakan ranting kayu dan mendekatkan pemiliknya kepada alam semulajadi. Malah, mereka yang tinggal di apartment yang tinggi juga boleh memasangnya di balkoni dengan menyesuaikan dedaun hijau. Ianya diilhamkan oleh pereka Perancis, Emilie Cazin.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rumah burung APA hasil rekaan pereka Portugis, Luis Porem ini boleh digunakan dengan pelbagai cara. Antaranya dilekat pada dinding, dipancang pada tiang kayu, digantung pada pokok, diletak atas meja atau sebarang cara yang difikirkan sesuai.

rekaan rumah burung yang unik dan kreatif
Rekaan rumah burung seakan kabin Abe Lincoln (Abraham Lincoln, Presiden Amerika Syarikat yang terkenal) dilahir dan dibesarkan.

Mak jual anak gadis RM200

Bangkok: Seorang ibu di Lop Buri memaksa anaknya berusia 13 tahun untuk berkahwin dengan lelaki berumur 34 tahun selepas dia menerima bayaran mas kahwin sebanyak 2,000 baht (RM200).

Mak jual anak gadis RM200

Yayasan Pavena untuk Wanita dan Kanak-Kanak semalam berkata, gadis bawah umur itu memberitahu kakitangannya, lelaki terbabit datang ke rumahnya untuk minum bersama-sama ibu bapanya Selasa lalu.

Dia kemudian memasuki biliknya lalu memeluknya ketika dia tidur. Lelaki itu bagaimanapun melarikan diri selepas dia menjerit.

Keesokannya, lelaki itu datang lagi ke biliknya dan memaksanya mengadakan seks.

Mak jual anak gadis RM200

Apabila dia memaklumkan perkara itu kepada ibubapanya, mereka meminta lelaki itu membayar RM200 untuk menjadikan gadis itu isterinya.

Menurut yayasan itu, polis menyerbu rumah gadis berkenaan selepas menerima aduan daripada penduduk kampung mengenai kejadian itu. 

sumber- AP

Hubungan terlarang dengan anjing, lelaki bakal dipenjara seumur hidup

Seorang lelaki menghadapi hukuman penjara seumur hidup setelah didapati bersalah melakukan hubungan terlarang dengan anjing

Charles Ralph Horton

Charles Ralph Horton, 57, ditahan di Penjara Daerah Kent dan boleh dibebaskan dengan jaminan $500,000. Jika dibebaskan, Horton hanya boleh berada di rumah dan akan dikawal ketat. Hakim akan menetapkan pendakwaan terhadapnya  minggu ini. 

Polis mengatakan, Horton telah melakukan hubungan seks bersama anjing dari Ogos hingga November 2012 di lokasi Lexington Avenue. Dalam rekod mahkamah, pihak berkuasa memanggil perbuatan tersebut sebagai 'Jenayah yang dibenci dan dikeji'.

Horton sebelum ini pernah disabitkan kesalahan atas tingkahlaku jenayah seksual pada tahun 1991 di daerah Muskegon. Rekod juga menunjukkan dia pernah disabitkan kesalahan pecah rumah sekitar tahun 1980-an.

Lelaki pekak ditikam kerana bahasa isyarat disangka tanda kumpulan samseng

BURLINGTON, North Carolina- Seorang lelaki pekak ditikam berkali-kali selepas bahasa isyarat yang dilakukannya disalah anggap sebagai tanda kumpulan samseng.

Polis Burlington, Sarjan Mark Yancey, memberi ulasan ketika insiden tersebut, Terrance Ervin Daniels, 45, sedang menggunakan bahasa isyarat dengan lelaki lain. Dia kemudiannya mengatakan terdapat individu lain yang memerhatikan kelakuan mereka dan menyangkakan mereka sedang melakukan tanda isyarat kumpulan samseng. Daniel kemudian ditikam menggunakan pisau dapur. Jiran yang melihat keadaan mangsa segera menelefon talian kecemasan.

Robert Jarell Neal
Robert Jarell Neal
Daniel berada dalam keadaan stabil setelah dimasukkan ke Hospital UNC di Chapel Hill selepas insiden yang berlaku Rabu lalu.

Polis menahan suspek, Robert Jarell Neal, 22, atas tuduhan menyerang dengan senjata berbahaya dengan niat untuk membunuh orang yang cacat upaya. Dia ditahan di Penjara Daerah Alamance. Tidak diketahui sama ada Neal mempunyai peguam atau tidak.

Video: Trak tunda 4 kenderaan dalam satu masa

Video yang mengejutkan ini telah dirakamkan di sebuah lebuhraya di Lioning, China. Sebuah syarikat penunda mengambil langkah penjimatan untuk menunda empat kenderaan yang rosak sekali gus dengan hanya menggunakan satu trak.

gambar lori rosak

Lebih mengejutkan, kenderaan yang ditunda tersebut semuanya bersaiz besar. Dua kenderaan yang ditunda ditarik seperti gerabak kereta api manakala satu diletakkan di belakang trak penunda tersebut dan satu lagi di belakang kenderaan paling belakang. Hal ini membahayakan pengguna jalan raya yang lain jika berlaku perkara yang tidak diingini.

gambar trak tunda lori

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...