Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Saturday, July 13, 2013

Kisah cinta sejati seorang suami terhadap isterinya

Di South Carolina, kelihatan seorang lelaki berusia 78 sedang memakai papan tanda bagi meminta pertolongan orang ramai untuk menyelamatkan isteri yang telah dikahwininya selama 57 tahun yang menderita akibat masalah buah pinggang. 

Larry Swilling amat menyintai isterinya, Jimmie Sue, dimana mereka telah berkahwin 57 tahun yang lalu. Kasih sayang mereka teruji apabila isterinya amat memerlukan pemindahan buah pinggang. Malangnya tiada seorang pun dari ahli keluarga mereka yang bersesuaian untuk menjadi penderma. Larry akhirnya mengambil keputusan untuk mencari penderma di jalanan.

"Saya tidak kisah apa yang orang katakan. Saya akan dapatkan buah pinggang untuk awak," kata Larry kepada isterinya. Larry pernah kelihatan merayau-merayau di bandar tempat tinggalnya iaitu Anderson, South Carolina, dan bandar-bandar berhampiran sambil memakai papan tanda 'Perlukan buah pinggang untuk isteri.'. Tanpa segan-silu, dia turut bertanyakan kepada orang ramai yang lalu-lalang bagi sesiapa yang ikhlas untuk memberikan buah pinggang kepada isterinya.

Kisah cinta sejati seorang suami terhadap isterinya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...