Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Wednesday, February 27, 2013

Anjing polis membawa pistol di Thailand

Seekor anjing dari pasukan polis Thailand diberikan pistol seperti seorang anggota polis sebenar. Semenjak gambar-gambar ini tersebar, perkara tersebut menjadi persoalan apakah motif sebenarnya. Gambar ini telah ditangkap di kawasan hotel di sekitar Pattaya iaitu salah sebuah kawasan pelancongan terkenal di Thailand.

Anjing polis membawa pistol di Thailand

Jika ianya bertujuan sebagai langkah keselamatan, tindakan tersebut adalah wajar kerana senjata api lebih selamat berada pada haiwan berbanding pada tangan manusia. Walaupun berada di tangan seorang penguatkuasa, belum tentu ianya digunakan untuk kebaikan. Apa yang merisaukan orang ramai ialah, takut jikalau senjata api yang berada pada anjing itu dirampas dengan mudah oleh penjenayah.

Anjing polis membawa pistol di Thailand

Tempat duduk basikal patah tertikam kanak-kanak

Seorang kanak-kanak yang dalam perjalanan untuk hari pertama persekolahannya ketika musim bunga ditimpa malang apabila punggungnya tertikam oleh basikal yang dinaiki.

Ketika kejadian yang berlaku di wilayah Jiangsu, China, ini, kanak-kanak tersebut dipercayai sedang mengayuh basikal untuk menuju ke sekolah sebelum tempat duduknya patah dan terjatuh. Akibatnya dia tersungkur dan batang besi tersebut menikam punggungnya.

Anggota bomba terpaksa dipanggil namun mereka gagal untuk menanggalkan basikal itu. Sebahagian besar bahagian basikal terpaksa dipotong bagi membolehkan kanak-kanak tersebut dihantar ke hospital. Akhirnya doktor berjaya menanggalkannya dengan melakukan sedikit pembedahan.

Masih tiada penjelasan bagaimana tempat duduk tersebut boleh patah dengan sebegitu teruk. Namun ianya dipercayai buatan China dan mungkin mempunyai kualiti yang terlalu rendah.

Tempat duduk basikal patah tertikam kanak-kanak

Video: Ketulan rambut ditemui di dalam perut seorang gadis China

Seorang gadis berusia sepuluh tahun yang dikenali sebagai Niu Niu dari wilayah Jiangsu mengejutkan doktor setelah mereka menemui ketulan rambut berukuran 9cm berada di dalam perutnya. Niu Niu dilaporkan mempunyai tabiat mengunyah dan memakan rambutnya sendiri sejak berumur dua tahun. Ibu bapanya mula mengetahui tabiat buruk Niu Niu ketika dia muntah-muntah dan kurang selera makan.

Ketulan rambut ditemui di dalam perut seorang gadis China
Ketulan rambut ditemui di dalam perut seorang gadis China

Video: Kacang walnut palsu dari China

Sekilas pandang, kacang walnut ini kelihatan biasa. Namun apabila dipecahkan, pembeli terkejut setelah menemui batu di dalam kacang tersebut. Ianya bukanlah suatu misteri tetapi merupakan salah satu skandal makanan palsu terbaru dari China.

Kacang walnut palsu dari China
Kacang walnut palsu dari China

Penjualan kacang walnut palsu semakin berleluasa di China. Terdapat sebuah video popular di YouTube yang menerangkan bagaimana untuk mengenalpasti kacang walnut palsu dan cara pembuatannya. Berdasarkan video tersebut, kacang walnut palsu kering dan tidak menghasilkan bunyi ketika dipecahkan.

Kacang walnut palsu dari China
Kacang walnut palsu dari China
Kacang walnut palsu dari China

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...