Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Monday, July 1, 2013

Bayi berekor di China

Seorang ibu di China merayu pada doktor bagi membantu membuang ekor anaknya, Ekor tersebut mempunyai kepanjangan sehingga tiga inci dan melekat di belakang bayinya yang baru berusia tujuh bulan.

Xiao Wei dilahirkan dengan keadaan spina bifida, dengan kata lain tulang belakangnya tidak membentuk dengan betul. Hasilnya, tulang tersebut menonjol keluar dan terus berkembang.

Chen, ibu kepada Xiao dari Guangdong berkata, "Kami telah meminta pakar bedah untuk membuang ekor tersebut namun mereka menyatakan ianya tidaklah semudah itu."

Pakar bedah Huang Chuanping menerangkan, "Ianya cepat berkembang dan kini membesar sehingga 10 sentimeter. Jika kami memotongnya, ianya akan tumbuh semula. Kami harus memperbaiki saluran tunjangnya terdahulu bagi menghentikan perkara tersebut dari terus berlaku."

Myelomeningocele merupakan jenis spina bifina yang biasa ditemui dan ianya menjejaskan 1 dari 800 kelahiran bayi.

Bayi berekor di China
Bayi berekor di China
Bayi berekor di China

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...