Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Friday, May 24, 2013

Berpindah sambil mengusung rumah sejauh 270 batu

Bagaikan seekor siput, seorang lelaki telah mengusung rumahnya sendiri dengan memikulnya di atas bahu lalu meneruskan perjalanan sejauh 270 batu. Liu Lingchao meninggalkan Bandar Wuzhou di Barat Daya China beberapa bulan yang lalu dan tiba di Bandar Liuzhou semalam.

pindah rumah

Rumah ini telah dihasilkan sendiri oleh Liu sejak lima tahun yang lalu dan mempunyai beban seberat 130 paun. Ianya diperbuat menggunakan tiang buluh dan kemudiannya digabungkan bersama kepingan plastik.

pindah rumah

Lelaki yang berusia 38 tahun tersebut menyara kehidupannya sendiri dengan menjual botol-botol plastik yang dikumpulkan sepanjang perjalanannya.

pindah rumah
pindah rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...