Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Sunday, March 10, 2013

Kepala lelaki tertusuk pemutar skru

Seorang lelaki Poland ditembusi besi pemutar skru pada dahinya. Namun ianya hanyalah disedari setelah lelaki tersebut memandang cermin pada kenderaannya.

gambar ngeri

Ketika kejadian, lelaki berusia 25 tahun ini sedang melakukan kerja-kerja berkebun. Entah bagaimana, dia hilang keseimbangan dan terjatuh pada perkakasan yang digunakan. Namun begitu, dia hanya menyedarinya setelah melihat diri sendiri pada cermin.

gambar ngeri

Walaupun amat menyakitkan, lelaki yang tidak dinamakan ini langsung tidak menjerit. Dia cuba menenangkan diri dengan menghisap rokok sebelum meminta pertolongan jirannya untuk menghantarkannya ke hospital.

gambar ngeri

"Saya tidak ingat apakah sebenarnya yang berlaku. Yang pasti, saya sedang melakukan kerja-kerja berkebun sebelum tergelincir dan jatuh," kata lelaki yang mahu dirahsiakan identitinya.

"Perkara lain yang yang saya ingat ialah tangan saya sakit dan terdapat benda pelik melekat berdekatan mata saya."

Pemutar skru tersebut telah menembusi dahinya sepanjang 5cm. Mujurlah ianya tersasar dari mengenai otak.

gambar x-ray

Pembedahan selama 3 jam terpaksa dilakukan di Hospital Universiti yang terletak di Bialystok bagi mengeluarkan pemutar skru tersebut. Akhirnya lelaki ini berjaya diselamatkan dan telah pun beransur pulih.

Pencuri telefon hantar gambar sedang hisap ganja ke Facebook mangsa

Seorang pencuri sengaja mencari nahas apabila tersilap langkah menghantar gambarnya sedang menghisap ganja ke laman Facebook mangsanya. 

Berdasarkan polis, pencuri yang tidak dikenali ini telah merompak telefon bimbit milik seorang wanita pada Sabtu, 2 March yang lalu berdekatan Tremont Avenue dan Grand Concourse kira-kira pada pukul 3 pagi. Mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan.

hisap ganja

Tidak beberapa lama kemudian, mangsa yang berusia 27 tahun masuk ke laman Facebooknya dan terkejut melihat gambar lelaki yang telah merompaknya berada di situ. Gambar tersebut menunjukkan suspek dalam keadaan khayal sedang menghisap ganja.

Suspek tidak tahu bahawa telefon tersebut disambungkan terus ke akaun Facebook mangsa dan segala gambar dihantar secara automatik.

Walaupun identiti sebenar suspek masih belum terbongkar sepenuhnya, polis berkata kali terakhir suspek dilihat memakai topi biru, kasut biru, dan jaket oren.

Kes yang sama telah banyak berlaku sebelum ini dimana penjenayah mendedahkan identiti sendiri di media sosial secara tidak sengaja.

Kek pelik kelihatan seakan bayi

London: Bagaimana dengan kek hari jadi ini? Tukang masak kini meraikan keajaiban hidup dengan membuat kek berupa bayi yang baru dilahirkan.

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Rekaan aneh itu kelihatan seolah-olah hidup termasuk bayi yang masih mempunyai tali pusat melekat pada tubuhnya. 

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Sebilah gunting yang dibuat daripada gula aising melengkapkan hadiah selamat datang ke dunia yang cukup pelik itu. 

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Sebiji kek menunjukkan kepala, lengan dan kaki muncul dari kek berbentuk glob bumi yang dihias dengan corak bunga.

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Manakala kek lain menunjukkan seorang bayi yang bogel meniarap sambil menghisap puting.

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Satu lagi rekaan agak menakutkan apabila menunjukkan dua kepala bayi bercantum dengan mata putih tersembul. Hidangan kek berkenaan dibuat bagi menyambut kehadiran insan cilik yang baru lahir. 

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Bagaimanapun, mungkin terdapat anggota keluarga yang tidak tergamak untuk memotong kek berupa bayi seakan-akan hidup itu.

Kek pelik kelihatan seakan bayi

Satu rekaan yang mungkin boleh dimakan ialah buah tembikai berbentuk bakul yang diisi dengan pelbagai jenis buah-buahan kelihatan seolah-olah seperti bayi di dalam kereta sorong. 

sumber- The Sun

Tikus menyerang ular berbisa untuk selamatkan rakan

Seekor tikus telah menyerang ular berbisa dalam cubaan untuk membebaskan rakannya di sebuah zoo yang terletak di China.

Tikus menyerang ular berbisa untuk selamatkan rakan

Dua ekor tikus dihidangkan sebagai makanan hidup di Zoo Hangzhou di wilayah Zhejiang, China.

Wen Shao yang bekerja sebagai penjaga zoo tersebut berkata, "Kami sering memberikan ular-ular di sini dengan makanan hidup. Kebiasaannya tikus-tikus ini akan cuba menyorok, namun kali ini seekor tikus cuba menyerang ular tersebut selepas melihat ia cuba memakan rakannya.

"Saya tidak pernah melihat kejadian seperti ini. Kebiasaannya tikus akan menjauhi diri dari menjadi mangsa, namun tikus tersebut cuba mencederakan ular ini semampu mungkin.

"Ia telah menggigit kepala ular yang cuba memakan rakannya."


Tambahnya, tikus tersebut mungkin berhak untuk dibiarkan hidup selepas berlawan bermati-matian.

"Dalam mana-mana kes, ianya tidak membawa sebarang kebaikan kepada ular tersebut kerana tikus ini telah memberikan kecederaan serius dengan menggigit kepalanya."

Malangnya, bukan sahaja rakannya yang tidak berjaya diselamatkan, malah tikus yang berani tersebut turut terkorban dalam pergelutan dengan ular yang dicederakannya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...