Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Sunday, April 21, 2013

Video: Wartawan sanggup tangguh perkahwinan untuk membuat liputan gempa bumi

Bagi mana-mana pengantin, kebanyakan mereka mahu meneruskan upacara perkahwinan walau apa pun yang terjadi. Namun situasi ini agak berbeza dimana seorang wartawan TV, Chen Ying, mengambil keputusan untuk menangguhkan majlisnya buat sementara waktu bagi membuat liputan tentang gempa bumi yang melanda Selatan China baru-baru ini.

pengantin China

Dalam keadaan tergesa-gesa, wartawan ini tidak sempat untuk menukar gaun perkahwinannya. Dia turut menemuramah beberapa saksi bencana yang berlaku di wilayah Sichuan tersebut. Rakaman video ini mula tersebar di media sosial dan telah menjadi perbualan hangat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...