Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Tuesday, February 26, 2013

Video lucu: Lelaki tidak berpakaian terkunci di luar bilik hotel

Adegan sebegini mungkin pernah disaksikan dalam salah sebuah sketsa kesukaan ramai, Mr. Bean. Namun kali ini ianya benar-benar terjadi. Seorang lelaki yang langsung tidak berpakaian telah terkunci di hadapan pintu bilik hotelnya selepas meletakkan pinggan yang telah digunakan di situ.

Video lucu Lelaki tidak berpakaian terkunci di luar bilik hotel

Lebih memalukan, dia terpaksa berlegar dengan keadaan sebegitu untuk mendapatkan pertolongan di kaunter penyambut tetamu. Kamera CCTV yang terpasang di setiap sudut hotel telah merakamkan telatah lelaki tersebut. Pada akhir video ini, terdapat perbualan melucukan antara lelaki tersebut dan juga penyambut tetamu.

"Saya terkunci di luar bilik," kata lelaki malang tersebut kepada seorang penyambut tetamu wanita. Lalu penyambut tetamu wanita tersebut memanggil seorang penyambut tetamu lelaki bagi menguruskannya.

Lelaki malang: "Saya perlukan kunci."
Penyambut tetamu: "Baiklah, apakah nombor bilik encik?"
Lelaki malang: "208."
Penyambut tetamu: "Boleh berikan pengenalan diri?"
Lelaki malang: "Saya tidak memakai sebarang pakaian."
Penyambut tetamu: "Saya hanya perlu melihat lesen memandu encik."
Lelaki malang: "Bagaimana saya mempunyai lesen memandu sedangkan saya dalam berkeadaan langsung tidak berpakaian?"

Video ini telah ditapis sebaik mungkin bagi disesuaikan untuk tontonan semua.

Video: Lelaki lindungi kereta dari ditimpa hujan batu

Tanpa menghiraukan keselamatan diri, seorang lelaki memutuskan untuk memanjat ke bumbung bagi melindungi keretanya dari dihentam hujan batu yang melanda di Mar del Plata, Argentina. Kelakuannya yang menyapu dan menghalang ketulan ais dari terjatuh ke atas kereta kesayangannya seakan sedang berenang. Mungkin tidak ramai yang sanggup untuk melakukan perbuatan sebegitu kerana ianya berisiko dan mampu mengundang kecederaan.

lindungi kereta dari ditimpa hujan batu

Buka kelas cara guna Lightsaber Star Wars

SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat - Dua orang peminat filem Star Wars membuka kelas kepada orang ramai cara untuk menggunakan pedang bercahaya 'Lightsaber' dengan selamat. Dua peminat itu, Alain Bloch and Matthew Carauddo membuka kelas itu pada tahun 2011.

Mereka mengajar para pelajar tentang cara untuk membuat gerakan koreografi dengan menggunakan pedang itu. Bayaran sebanyak AS$10 (RM30.99) dikenakan kepada pelajar untuk tempoh tiga jam. Semua pedang bercahaya itu disediakan di dalam kelas itu.

Lightsaber Star Wars
Lightsaber Star Wars
Lightsaber Star Wars
Lightsaber Star Wars
Lightsaber Star Wars

sumber- AFP

Budak 12 tahun bunuh dan bakar wanita 66 tahun

Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun telah membunuh dan membakar wanita tua berusia 66 di Guizhou, China, dengan tujuan untuk mencuri sekotak penuh dadih.

Kanak-kanak yang dikenali sebagai Jiao tersebut telah menyerang mangsa dengan menggunakan batu, kemudian membunuh dan membakar tubuh mangsa bagi menghapuskan bukti. Jiao mengaku bersalah setelah polis menemui kesan darah di pakaiannya.

dadih
gambar hiasan
Mangsa dikenal pasti seorang wanita berusia 66 tahun. Penduduk setempat mengatakan mangsa tiada kaitan atau sebarang perhubungan dengan Jiao.

Menurut polis, Jiao telah kematian ibunya tiga tahun yang lalu dan tinggal bersama datuknya. Disebabkan itu, dia kekurangan kawalan oleh penjaga.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...