Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Saturday, April 6, 2013

Keajaiban lelaki terjerlus ke dalam lumpur terselamat

Berlaku keajaiban apabila seorang petani terselamat selepas terjatuh ke dalam lubang lumpur berketinggian 30 kaki. Dia hampir tenggelam sepenuhnya dan terpaksa mengharungi detik menakutkan tersebut selama lebih empat jam. Mujurlah Chan Lai sempat diselamatkan oleh pasukan bomba di Selatan China.

cemas

Dalam insiden tersebut, Chan, 62, tergelincir ke dalam lumpur selepas meninggalkan ladangnya di Neijing, wilayah Sichuan dan terjelus dengan cepat. Ketika orang kampung cuba menyelamatkannya, mereka hanya mampu menariknya ke permukaan sahaja. "Saya semakin tenggelam. Ianya seperti disedut ke dalam pasir jerlus," kata Chan selepas diselamatkan.

cemas

Pasukan bomba mengepam keluar selut yang berada di sekeliling namun mereka terpaksa menggali Chan keluar apabila hos yang digunakan tersekat. Selepas beberapa kali proses menggali dan menyedut dilakukan berulang, akhirnya Chan dikeluarkan dengan selamat. "Saya telah tertanam hidup-hidup dan menyangkakan saya akan mati," kata Chan.

cemas
cemas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...