Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Tuesday, July 30, 2013

Nenek terperangkap di bawah bas, orang ramai berhenti sekadar untuk menangkap gambar.

Gambar yang amat menyentuh perasaan ini mula tersebar di laman Weibo. Antara petikan pada gambar tersebut ialah 'tiada sesiapa yang mahu membantu mangsa kerana masing-masing sedang sibuk menangkap gambar.'

Kemalangan tersebut berlaku di bandar Xi'an, China. Dikatakan mangsa yang berusia sekitar 60-an tersebut sedang melintas jalan bersama cucunya. Tidak semena-mena dia dilanggar oleh sebuah bas awam lalu terperangkap di bawahnya.

Orang ramai yang kebetulan melalui situ segera berhenti untuk menyaksikan kejadian. Malangnya tiada sesiapa pun diantara mereka yang mengambil langkah untuk menghubungi talian kecemasan. Mereka hanya mengeluarkan telefon bimbit masing-masing semata-mata untuk mengambil gambar.

Mujurlah seorang pegawai trafik tiba di tempat kejadian lalu segera menghubungi talian kecemasan. Mangsa dibawa ke hsopital tentera udara dan tiada perkembangan terbaru mengenainya.

Nenek terperangkap di bawah bas, orang ramai berhenti sekadar untuk menangkap gambar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...