Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Sunday, April 28, 2013

Tahi gajah mampu selamatkan nyawa manusia

Jika anda tersesat di dalam hutan khususnya di Afrika, sudah pastilah anda mulai risau apatah lagi jika terserempak dengan jejak haiwan liar. Namun begitu, anda boleh dikatakan amat beruntung jika terserempak dengan tahi gajah.

Sukar dipercayai sebenarnya tahi gajah mampu menyelamatkan nyawa individu yang tersesat. Jika dinyalakan api pada tahi gajah, ianya mampu menghasilkan asap dalam jangka masa yang panjang sekali gus membantu anda untuk menyalakan api jika diperlukan. Asap tersebut juga mampu menjauhkan nyamuk pembawa wabak maut dari mendekati anda.

Tahi gajah juga mengandungi sumber air yang boleh membantu mereka yang benar-benar terdesak. Mungkin agak jijik dengan perbuatan meminum air dari tahi gajah ini namun mereka yang tersesat sebenarnya tiada banyak pilihan. Mereka harus lakukannya untuk terus hidup.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...