Selamat Datang Ke blog-ketegaq.blogspot.com

Blog terbaik yang menyediakan pelbagai cerita dan artikel menarik dari seluruh dunia. Like kami di facebook tanda sokongan anda dan untuk mendapat update artikel terkini dari kami.

Isu Semasa

Artikel-artikel terkini mengenai isu semasa dalam dan luar negara. Segalanya dari sumber-sumber yang boleh dipercayai.

Pelik

Segala fakta dan artikel mengenai perkara-perkara yang pelik boleh diperolehi di sini. Semua artikel adalah berdasarkan sumber dan kesahihannya anda sendiri tentukan.

Herba Dan Botani

Artikel mengenai tumbuh-tumbuhan yang digunakan untuk perubatan dan penjagaan kesihatan.

Alam Ghaib

Himpunan artikel mengenai alam ghaib yang sukar diperjelaskan dengan mata kasar. Admin mengalukan sumbangan artikel, gambar-gambar atau video untuk dikongsi bersama dalam blog ini.

Sunday, July 21, 2013

Kisah remaja bersikap kebudak-budakan menaiki kereta api

Seorang remaja berusia 24 tahun kelihatan amat teruja menaiki kereta api sambil menjerit-jerit di tetingkap. "Ayah, tengok tu, pokok-pokok tu ketinggalan di belakang!" Ayahnya hanya tersenyum manakala sepasang kekasih yang turut berada disitu berada tidak selesa dengan sikap kebudak-budakannya.

Sekali lagi dia menjerit "Ayah, awan-awan di langit tu ikut kita!" Akhirnya pasangan tersebut bersuara kepada si ayah, "Kenapa pak cik tidak membawa anak pak cik berjumpa doktor?"

Si ayah tersenyum lalu menjawab, "Kami baru sahaja pulang dari hospital, anak saya dilahirkan dalam keadaan buta. Dia baru sahaja mendapat penglihatannya hari ini."

Kisah remaja bersikap kebudak-budakan menaiki kereta api

Cimpanzi yang pandai memasak

Mungkin anda sudah biasa merasai masakan dari air tangan manusia. Adakah anda ingin mencari kelainan dengan merasai sebuah masakan yang dihasilkan oleh seekor cimpanzi?

Agak sukar untuk dipercayai bahawa seekor cimpanzi yang berusia sekitar 31 tahun bukan sahaja mampu menyalakan api sendiri malahan pandai memasak. Semenjak kecil, Kanzi yang tinggal bersama kawanan monyet Great Ape Trust of lowa, sering menonton filem yang berjudul "The Struggle for the fire" berulang kali.

Dari situlah dia mula belajar untuk mengumpul ranting-ranting kering bagi menghasilkan api sebelum memasak di atasnya.

Mengikut sebuah laporan akhbar, Kanzi bukan sahaja pandai menyalakan api dengan menggunakan mancis, malah turut menggunakan kuali untuk memasak burger dengan sempurna. Lebih mengagumkan, Kanzi akan memadamkan sendiri api tersebut setelah tidak diperlukan.

Cimpanzi yang pandai memasak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...