Saturday, October 27, 2012

Geng pencuri budak mentah ditangkap

MIRI – Misteri lima buah premis dipecah masuk dalam tempoh seminggu di bandar ini terurai dengan kejutan apabila mereka yang disyaki melakukan jenayah itu bukanlah kumpulan perompak profesional yang berbadan tegap, bengis serta bersenjata tetapi hanyalah empat budak lelaki berusia 12 hingga 14 tahun.

budak mencuri
TIGA remaja kumpulan pecah kedai membawa barangan yang dicuri dari sebuah pasar raya selepas ditangkap oleh anggota polis di Balai Polis Pusat Miri semalam.
Mereka dipercayai belajar cara membuka mangga kunci menggunakan pemutar skru daripada rakan-rakan dan menggunakan ilmu itu untuk melakukan jenayah.

Semalam, empat penjenayah cilik yang tidak bersekolah itu bertindak menceroboh sebuah pasar raya di Jalan Brooke di sini pada pukul 7 pagi dan melarikan mesin wang.

Bagaimanapun, kali ini mereka tersilap langkah apabila berjalan membawa mesin tersebut di hadapan Balai Polis Pusat Miri.

Anggota polis yang berkawal di situ mencurigai kehadiran kumpulan remaja itu dan terus menegur mereka sebelum kesemuanya menjadi takut dan melarikan diri.

sumber- Kosmo

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...