Friday, March 8, 2013

Wajah bayi muncul pada perut ibu mengandung

Seorang ibu yang bakal bersalin, Karen McMartin sudah mampu mengagak bagaimana rupa anak yang bakal dilahirkannya selepas wajah bakal bayi tersebut muncul di perut Karen.

pelik tapi benar

Wajah tersebut mula disedari ketika usia kandungan Karen baru mencecah 25 minggu. Ketika itu, Karen menunjukkan perutnya yang semakin membesar kepada rakan sekerjanya di sebuah salon rambut tempat mereka bekerja.

"Pada waktu itu saya sedang berehat di bilik pekerja. Kami tertawa melihat pusat saya yang terkeluar dan memeriksa pergerakan bayi. Tiba-tiba majikan kami masuk dan berkata dia ternampak rupa bayi di perut saya lalu terus mengambil gambar."

gambar pelik

Karen, 25, telah memiliki seorang cahaya mata Chole, 2, hasil perkahwinannya bersama David menambah, "Ianya amat sukar dipercayai. Secara jelas kita boleh melihat penampakan hidung, mulut, dan mata. Malah pipinya juga kelihatan."

ibu mengandung

Perkara ini diajukan kepada pakar perubatan, Dr Carol Cooper. Berdasarkan Dr Carol, wajah tersebut sebenarnya adalah ilusi yang hadir dari bentuk pusat Karen sendiri, kesan tindikan lama, urat, dan tanda regangan. Ujarnya, "Kawasan pucat yang menjadi pembentukan wajah ini adalah bahagian belakang bayi."

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...