Wednesday, September 19, 2012

Bayi, ibu, nenek maut

Cwmbran
ANGGOTA polis menyiasat kebakaran yang disyaki berpunca daripada perbuatan khianat awal pagi semalam.
CARDIFF: Tiga sekeluarga dari tiga generasi, termasuk seorang bayi berusia enam bulan yang baru beberapa hari berada di rumahnya, terbunuh dalam kebakaran disyaki berpunca daripada perbuatan khianat, semalam.

Kimberley Buckley terbunuh bersama ibunya, Kayleigh Buckley, 17, serta neneknya, Kim Buckley, 46, apabila mereka terperangkap dalam rumah semiberangkai yang terbakar di Coed Eva, barat Cwmbran di Wales Selatan.

Keluarga itu dilaporkan sedang meraikan kepulangan Kimberly yang sebelum ini dirawat di hospital kerana lahir pramatang.

Kimberly lahir dengan berat 860 gram adalah anak kembar tetapi pasangannya, Rose seberat 425 gram meninggal dunia dua hari selepas dilahirkan.

Jiran mendengar jeritan Kayleigh meminta tolong kira-kira jam 3.30 pagi semalam ketika rumah berkenaan terbakar. Bomba menemui mayat mereka sejurus selepas dihubungi orang ramai.

Seorang lelaki dikenali penduduk setempat sebagai Carl Mills, 27, ditahan untuk disoal siasat kerana disyaki membakar rumah berkenaan. Mills adalah bekas kekasih Kayleigh yang juga bapa kepada anak kembarnya. 

Jiran berkata, Kim seorang nenek yang penyayang dan begitu teruja menyambut kepulangan Kimberly beberapa jam sebelum kejadian. 

Kain rentang menyambut kepulangan Kimberly turut dinaikkan di rumah berkenaan. Seorang jiran mangsa berkata, keluarga terbabit berulang-alik ke hospital selama beberapa bulan untuk bersama Kimberly.

“Kim begitu tabah memberi apa saja sokongan untuk anak dan cucunya,” katanya. Malah, katanya, Kim juga berhenti kerja bagi membolehkan dia menumpukan sepenuh perhatian kepada mereka. 

“Sebab itu Kayleigh menamakan anaknya Kimberley sebagai menghargai pengorbanan ibunya,” katanya. 

sumber- DM

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...