Tuesday, March 12, 2013

Video: Tangan lelaki tersepit mesin

Seorang lelaki China telah diselamatkan oleh pasukan bomba setelah tangan kanannya tersepit di sebuah mesin yang berada di dalam bilik mencuci pakaian.

Tangan lelaki tersepit mesin

Tangan lelaki yang berasal dari Jingzhou, wilayah Hubei, China ini tersepit antara dua gandar pada mesin basuh industri tersebut. Dia yang bekerja di bilik pembasuhan ini kelihatan pucat dan berpeluh setelah bertungkus-lumus cuba membebaskan tangannya.

Pasukan bomba pada mulanya cuba menggunakan pengapit hidrolik untuk memotong gandar di situ namun tangannya masih tidak dapat dikeluarkan.

Setelah melakukan pemeriksaan, pasukan penyelamat memutuskan untuk memotong kesemua batang besi yang ada. Dalam masa yang sama, mereka meletakkan pengcungkil bagi mengelakkan besi yang dipotong terjatuh ke tangan mangsa dan mengakibatkan kecederaan.


Setelah beberapa jam menanggung kesakitan, mangsa akhirnya berjaya diselamatkan. Doktor dan jururawat memberikan rawatan awal sebelum dia dikejarkan ke hospital.

Ketika kejadian, mangsa dikatakan bekerja bersendirian. Dia menjerit meminta pertolongan dan individu yang kebetulan melalui situ segera menghubungi polis untuk mendapatkan bantuan.

Tiada kecederaan serius yang dilaporkan dan dia kini sedang menerima rawatan.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...